Epres túrótorta rózsákkal
A férjem utolsó angol órájára készítettem, amolyan búcsúzó sütiként. Egyáltalán nem ilyennek indult, de így hozta az élet.
Belül ugyanaz, mint az anyák napi torta, vagyis sárga piskóta, benne epres túrókrémmel.
Hozzávalók a krémhez:
500 g krémtúró
100 g cukor
300 g eper
1 cs. Dr. Oetker Zselatin fix
A túrót, a cukrot, a zselatin fixet és a dzsemet (elhagyható) összekeverjük robotgéppel és lehűtjük.
Közben a piskótát megsütjük. Betöltjük, összeállítjuk, díszítjük. Marcipán ízű fondant került rá.
És az alkotó jutalma, a kóstolás...
Belül ugyanaz, mint az anyák napi torta, vagyis sárga piskóta, benne epres túrókrémmel.
Hozzávalók a krémhez:
500 g krémtúró
100 g cukor
300 g eper
1 cs. Dr. Oetker Zselatin fix
A túrót, a cukrot, a zselatin fixet és a dzsemet (elhagyható) összekeverjük robotgéppel és lehűtjük.
Közben a piskótát megsütjük. Betöltjük, összeállítjuk, díszítjük. Marcipán ízű fondant került rá.
És az alkotó jutalma, a kóstolás...
Nagyon szép lett!!!:)
VálaszTörlésKöszönöm, még bőven van hová fejlődni :-)
VálaszTörlésNekem ez nagyon tetszik! Különösen azokkal a sötét rózsákkal!
VálaszTörlésJa, ja rákattantam a rózsákra. Vagy csak nem tudok mást? :-)))
VálaszTörlés