Recept teszt - "Atyám tébolyító töltött csirkemelle"

184. o. a könyvben


Mivel van egy halom szakácskönyvem, úgy döntöttem, szép lassan előveszem őket és letesztelem a recepteket, mivel már jó párszor pórul jártam... Ezúttal Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz! című könyvéből (Park Könyvkiadó, Budapest, 2004) teszteltem.

Hozzávalók:
200 g gomba
olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
tengeri só és frissen őrölt bors
1 csokor apróra vágott, friss petrezselyem (na ez nekem kimaradt)
4 db 200 g-os bőr nélküli csirkemell
500 g leveles tészta
2 púpozott ek. mustármag                                 
2 dl fehérbor és 1 1/2 dl tejszín

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gombát apró darabokra vágjuk, egy kevés olajon 10 percig pirítjuk az apróra zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a petrezselymet, tegyük félre. A csirkemellekbe kis zsebeket vágunk (én megsóztam és borsoztam, ezt a recept nem írja), beletöltjük a gombát.
Én kinyújtott leveles tésztát vettem, ha nem ilyen, akkor nyújtsuk ki és vágjuk csíkokra. Én három tésztacsíkba croissant-szerűen göngyöltem bele a csirkét. A kis cipókat kenjük meg felvert tojással és 35-40 percig süssük.
Mialatt sül, mustármagot kell kicsit kipattogtatni forró serpenyőben (én ehelyett egy ek. dijoni mustárt használtam), öntsük rá a fehérbort, forraljuk be, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzákeverjük a tejszínt és besűrítjük, kicsit megsózzuk. A kész melleket három részre vágjuk, rákanalazzuk a mártást és kész.

Kicsit macerás, de azért gyorsan megvan. A mártás elhagyható, de nem volt rossz.

A enyém ilyen lett:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések