Fehércsokoládés-szedres blondie
Hozzávalók:
200 g vaj
150 g fehércsokoládé + 50 g kockázva
200 g cukor
3 tojás
200 g liszt
só
1 cs. vaníliás cukor / 1 tk. vanília kivonat
125 g feketeszeder (vagy más bogyó)
24 cm átmérőjű tortaformához. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk gőz felett. A cukrot, a tojást, egy csipet sót és a vaníliát keverjük el és lassan öntsük hozzá a vajas csokoládét. Forgassuk bele a lisztet, keverjük csomómentesre. A masszát öntsük a sütőformába, nyomkodjuk bele a szedreket és a fehércsoki darabkákat (elhagyható). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük. A sütés vége felé a hőmérsékletet mérsékelhetjük, ha a teteje nagyon pirul. Az a jó, ha belül kicsit ragacsos marad.
Ez meg az a fajta süti, ami után soha többé nem akarsz majd fogat mosni. :-)
200 g vaj
150 g fehércsokoládé + 50 g kockázva
200 g cukor
3 tojás
200 g liszt
só
1 cs. vaníliás cukor / 1 tk. vanília kivonat
125 g feketeszeder (vagy más bogyó)
24 cm átmérőjű tortaformához. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk gőz felett. A cukrot, a tojást, egy csipet sót és a vaníliát keverjük el és lassan öntsük hozzá a vajas csokoládét. Forgassuk bele a lisztet, keverjük csomómentesre. A masszát öntsük a sütőformába, nyomkodjuk bele a szedreket és a fehércsoki darabkákat (elhagyható). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük. A sütés vége felé a hőmérsékletet mérsékelhetjük, ha a teteje nagyon pirul. Az a jó, ha belül kicsit ragacsos marad.
Ez meg az a fajta süti, ami után soha többé nem akarsz majd fogat mosni. :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése