Levendulás vajas keksz
Na, még egy variáció a vajas kekszre. Az új felfedezettel, a levendulával!
Ezek kellenek hozzá:
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tk. vanília kivonat (vagy a porcukor legyen vaníliás)
25 dkg liszt
12 dkg kukoricaliszt
egy csipet só
fehércsoki korong
és persze levendula (de azért ne vigyük túlzásba)
A hozzávalókat késes robotgépben összekeverjük (fontos, hogy a vaj hideg legyen), belegyúrjuk a levendulát és a fehércsokit, fóliába csavarjuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
Kb. 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Igazán különleges...
Ezek kellenek hozzá:
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tk. vanília kivonat (vagy a porcukor legyen vaníliás)
25 dkg liszt
12 dkg kukoricaliszt
egy csipet só
fehércsoki korong
és persze levendula (de azért ne vigyük túlzásba)
A hozzávalókat késes robotgépben összekeverjük (fontos, hogy a vaj hideg legyen), belegyúrjuk a levendulát és a fehércsokit, fóliába csavarjuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
Kb. 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Igazán különleges...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése