2016. szeptember 20., kedd

Áfonyás túrótorta

Augusztusban egy piacozás alkalmával jól bevásároltunk az egyik kedvenc gyümölcsömből, így gyorsan készítettem egy ilyen álomszép színű áfonyás tortát. Sütni sem kell, csak gyorsan összerakni, szeretni fogjátok! 


A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.

formáért kattintsatok a cookori.comra! Szerintem aki legalább 2 tortát süt egy évben, az imádni fogja! :) Állítható, nincs alja, egy sütőpapír elég alá, de nem folyik ki belőle a tészta. Én évek óta csak ilyet használok, ráadásul gyönyörűen vissza lehet bele tenni a nagyob tortákat, és úgy kihűteni, garantáltan nem esnek szét. 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

De jöjjön a recept:

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához

150 g vajas keksz
75 g dkg puha vaj
20 g cukrozatlan kakaópor

250 g túró
250 g mascarpone
500 g áfonya (fagyasztott is jó)
70 g nyírfacukor
4 zselatinlap
kókuszcsipsz

A kekszet késes aprítóban morzsává daráljuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, és addig járatjuk a gépet, amíg a massza nagyjából össze nem áll. A 18 cm-esre állított sütőgyűrű aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.


30 dkg áfonyát a nyírfacukorral felteszünk főni. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 perc főzés után az áfonyaszószt lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a kicsavart zselatinlapokat. A túrót, a mascarponét és az áfonyaszószt összedolgozzuk, majd elegyengetjük a kekszalapon. 

A tortát legalább 6 órán át hűtőben dermesztjük. Ezután óvatosan leválasztjuk róla a sütőgyűrűt, ha szükséges, éles késsel körbe is vághatjuk. A maradék friss áfonyával és kókuszcsipsszel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése