2013. június 14., péntek

Eper-kivi jégkrém

Jégkrém két összetevőből. Azért érzitek, hogy ma is keményen kiteszek magamért. :-) Tehát ez inkább fagyasztott gyümölcs, ami garantáltan nagyon jól tud esni egy tikkasztó nyári nap derekán. A képen látható példányok nem épp a legfinomabb kiviből és eperből készültek, de a jégkrémben már nyoma sem volt a jellegtelenségüknek.



Hozzávalók (6 db-hoz):

3-4 kivi
2 maréknyi eper
+  ha nem lennének elég édesek, némi méz

A két gyümölcsöt külön-külön pépesítem botmixerrel. A formák aljába kerül a kivi, mivel sokkal sűrűbb, majd egyből rá az epervelő. Mehetnek is bele a pálcák és irány a fagyasztó néhány órára.



PindÚr keze is benne volt a dologban...

8 megjegyzés:

  1. Semmi mű összetevő, csak a gyümölcs! Jók lettek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony semmi. :-) És nem volt igazán ízes a gyümölcs, de így legalább jó dolog lett belőle.

      Törlés
  2. Gyönyörű és még kivis sorbetet sem ettem!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-)) Jajj, én azt nagyon szeretem. :-))

      Törlés
  3. Az a kis mancsocska....izé...kezecske :)

    VálaszTörlés