2013. május 17., péntek

Matcha teás madeleine

Meghozta a gyümölcsét a szombati Makifoodos kurzus, a héten beszereztem első madeleine formámat és rögtön fel is avattam. Ugyan csak kilenc lyuk van rajta, szilikonból van, de így is nagyon haladós volt a sütés (beszerzési hely: auchan, saját márkás, ára 1 090 Ft). A tökéletes recept pedig adott volt a Stephane Gerphagnontól tanultak alapján. A matcha tea mellé került citrom- és narancshéj is, a színe pedig magáért beszél. Azonban bánjunk óvatosan a teaporral, mert nagyon erős aromája van.


Hozzávalók (30 db-hoz):


3 tojás
125 g cukor (nádcukor is lehet)
1 kezeletlen citrom és narancs héja
160 g liszt (BL-55)
6 g sütőpor
130 g olvasztott vaj
1 tk. matcha tea por (beszerezhető pl. az ázsia bt.-nél)


A tojásokat kikeverem a cukorral, amíg a cukor el nem olvad (egészen kifehéredik), belekeverem a vajat, tovább keverem. Az átszitált liszthez adom a sütőport, a teát és a citrushéjakat az előzőekhez forgatom. Habzsákból a szilikon formákba töltöm a tésztát, úgy 3/4-ig. 200 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütöm a süteményeket. A formából óvatosan egy tompa kés segítségével kiemelem a kis kagylókat.

 

2 megjegyzés:

  1. Ezt már holnap el is készítem, annyira jól hangzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de jó!! Alig várom, addig is izgulok, hogy fog-e ízleni. :)

      Törlés