2013. május 24., péntek

Áfonyás muffin

Végre érkeznek a bogyók a piacra és a boltok polcaira. Tagadhatatlanul az áfonya a kedvencem mind közül. Ha pedig gyorsan szeretném sütibe csempészni, biztosan ehhez a muffin recepthez nyúlok.



Hozzávalók (6 db-hoz):

100 g liszt (nálam fehér tönköly)
1 tk. sütőpor
50 g cukor (nálam kókuszcukor, ha már dőzsölés, akkor kicsit kevesebb bűntudattal)
100 g puha vaj
2 tojás
125 g áfonya
1-2 lime vagy citrom finomra reszelt héja
+ porcukor a tetejére

A tojásokat összekeverem a cukorral, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. Beleszitálom a sütőporos lisztet, néhány mozdulattal összeforgatom. Az áfonyaszemeket meghempergetem egy kis lisztben, azt is a tésztába keverem. A masszát a papírkapszlikba kanalazom. 170 fokon (légkeveréssel) 17-18 perc alatt készre sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.



2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Te meg olyan aranyos vagy, hogy mindig dicsérsz. :-) Pedig naaaaagyon sokat kellene még fejlődni.

      Törlés