2011. október 11., kedd

Töltött gomba


Ez az egyik olyan tuti húsmentes étel, amit az én jó uram is megeszik szemrebbenés nélkül. Régen rengeteget készítettem, most felelevenítettem.

Hozzávalók 2 személyre:

4 óriási fej csiperkegomba
kb. 6-7 fej közepes barna vagy fehér csiperke / laska vagy ami épp jólesik
1 fehér hagyma
2 paradicsom
1 paprika (én kaliforniait használtam, de mindegy milyen)
400 g tejföl

bors
pirosarany
kb. 20 dkg reszelt sajt (nálam füstölt mozarella és parmezán keveréke)
4 szem burgonya

A tölteni való gombákat megtisztítjuk és egy kiolajozott tűzálló edénybe tesszük. Az apróbb gombákat aprítsuk fel. A hagymát egy kis olívaolajon futtassuk meg, szórjuk rá a gombát, borsozzuk, sütögessük nagy lángon. Mehet rá a pirosarany és a paprika, majd a paradicsom, kb. 5 percig pároljuk, sózzuk meg, adjuk hozzá a tejfölt, kicsit sűrítsük be. A megtisztított burgonyákat felkarikázzuk, a gombák köré szórjuk. A gombás "szötty" sűrű részét kanalazzuk a gombafejekbe, a többit öntsük köré, szórjuk meg a reszelt sajttal, 30 perc a 200 fokos sütőben és kész.

4 megjegyzés:

  1. Én imádom a hús mentes ételeket, ebből is jöhetne egy jó nagy adag, nem is kellene győzködni, hogy kóstoljam már meg :))

    VálaszTörlés
  2. Megint itt vagyok és hoztam Neked egy díjat is, nézz be hozzám érte :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta:) Érdekes, mert a gomba nálunk is jöhet bármilyen mennyiségben, zokszó nincs:)

    VálaszTörlés
  4. Panna, tuti recept, próbáld ki! :-)

    Trollanyu, tök jó, hogy akárhogy lehet szinte ízesíteni a gombát.

    VálaszTörlés