Mogyorós gesztenyemuffin liszt nélkül
Egy gyorsan összedobható muffint hoztam Nektek kicsit még télies hangulatban. Ami csudi jó benne, hogy sem lisztet, sem pedig zsiradékot nem tartalmaz. Könnyű, légies, kiadós süti, próbáljátok ki! Tipp: én általában nem sütök ezekben a csinos kis kapszlikban, hogy ne üssön át a zsír rajta, de ezt nyugodtan megsüthetitek benne.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kapszlikat, kiegészítőket az eztettem bótban vegyetek.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kapszlikat, kiegészítőket az eztettem bótban vegyetek.
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
200 g Maroni fehérarany gesztenyemassza
3 tojás
50 g porcukor
100 g őrölt török mogyoró (magosbolt.hu)
a tetejére:
porcukor
A gesztenyepürét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A
tojásokat és a porcukrot fehéredésig keverjük kézi mixerrel, majd beleforgatjuk
a mogyorót és a gesztenyét. A papírkapszlikat 2/3 részig töltjük a masszával,
és a muffinokat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése