Mogyorókrémes kalácsfelfújt
Ha maradt a húsvéti kalácsból, akkor mindenképp készítsétek el, ha nem, akkor vegyetek vagy süssetek kalácsot (elvégre azt mindig lehet). Szóval adott a kalács, és ehhez már csak egy pár dolog kell, köztük persze a mogyorókrém. Pár perc alatt összesül, és már ehetjük is (szigorúan kalóriaszámlálás nélkül).
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók (4 személyre):
200 g kalács
3 evőkanál mogyorókrém
100 ml tej
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
20 g vaj
2 evőkanál aprított mogyoró vagy mandula
a tálaláshoz:
porcukor
A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vékonyan
mogyorókrémmel, majd felkockázzuk. A tojást kikeverjük a tejjel és a
vaníliával, beleforgatjuk a kalácsot.
A sütőformá(ka)t vékonyan kivajazzuk,
elegyengetjük benne a masszát, végül meghintjük mogyoróval vagy mandulával, és
rámorzsoljuk a maradék vajat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt
készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése