Gesztenyés tortácskák
No kérem, ezek a tortácskák egyáltalán nem bonyolultak, csak egy dologra kell figyelni, hogy a kis korongok ne égjenek meg. Nekem sikerült egy tepsinyit aktív szénné varázsolnom, szóval komolyan figyeljetek rá. A formát Mautner Zsófiék Lidl által kiadott könyvében lévő túrós recept ihlette, valami gyönyörűség.
A gesztenye pedig nekem biztosan jöhet egész évben, nem csak télen. Egyszerű elkészítés, menő forma, villanthattok vele a vendégeknek vagy a családnak!
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
A gesztenye pedig nekem biztosan jöhet egész évben, nem csak télen. Egyszerű elkészítés, menő forma, villanthattok vele a vendégeknek vagy a családnak!
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
275 g készre nyújtott leveles tészta
400 g Maroni fehérarany gesztenyepüré
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor
4 szem sült gesztenye (elhagyható)
2 evőkanál aprított mandula (elhagyható)
A leveles tésztából 16 egyforma kört szúrunk ki vagy 16 egyforma négyzetre
vágjuk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk
porcukorral. Ráborítunk egy másik sütőpapírt és egy sütőlemezt, így a
tésztakorongok nem emelkednek meg sülés közben. 200 fokos sütőben 15 percig
sütjük.
Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok. A
kész korongokat hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A felengedett gesztenyepüréhez adjuk a
rumot, és robotgéppel fellazítjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot, ha szükséges,
használhatjuk hozzá alacsony fokozaton a robotgépet is.
A krémet sima csövű habzsákba töltjük, és adagonként négy tésztalap közé
nyomjuk. Az elkészült tortácskákat porcukorral megszórva tálaljuk. Díszíthetjük
még sült gesztenyével vagy mandulával is.
Hűha, ezek nagyon ínycsiklandók :)
VálaszTörlés