Gesztenyés tortácskák

No kérem, ezek a tortácskák egyáltalán nem bonyolultak, csak egy dologra kell figyelni, hogy a kis korongok ne égjenek meg. Nekem sikerült egy tepsinyit aktív szénné varázsolnom, szóval komolyan figyeljetek rá. A formát Mautner Zsófiék Lidl által kiadott könyvében lévő túrós recept ihlette, valami gyönyörűség. 

A gesztenye pedig nekem biztosan jöhet egész évben, nem csak télen. Egyszerű elkészítés, menő forma, villanthattok vele a vendégeknek vagy a családnak! 



A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.



Hozzávalók (4 adaghoz):



275 g készre nyújtott leveles tészta

400 g Maroni fehérarany gesztenyepüré

200 ml hideg habtejszín

1 evőkanál rum

2 evőkanál porcukor

4 szem sült gesztenye (elhagyható)

2 evőkanál aprított mandula (elhagyható)


 
  
A leveles tésztából 16 egyforma kört szúrunk ki vagy 16 egyforma négyzetre vágjuk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk porcukorral. Ráborítunk egy másik sütőpapírt és egy sütőlemezt, így a tésztakorongok nem emelkednek meg sülés közben. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok. A kész korongokat hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.


A tejszínt kemény habbá verjük. A felengedett gesztenyepüréhez adjuk a rumot, és robotgéppel fellazítjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot, ha szükséges, használhatjuk hozzá alacsony fokozaton a robotgépet is.


A krémet sima csövű habzsákba töltjük, és adagonként négy tésztalap közé nyomjuk. Az elkészült tortácskákat porcukorral megszórva tálaljuk. Díszíthetjük még sült gesztenyével vagy mandulával is.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések