Mandulás-kókuszos torta
Lehetne akár raffaello torta is, de annak illett volna a tetejére néhány raffaello golyót is tenni. Viszont az íze tényleg nagyon hasonlít. A piskóta finom, puha, mandulás. A krém pedig kellemesen kókuszos. A tetejét elég megszórni aprított mandulával is, de a gyerekek kedvéért színes gabonagolyók kerültek rá.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket az eztettem bótban vegyetek!
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket az eztettem bótban vegyetek!
Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához
a piskótához:
6 tojás
60 g liszt
50 g étkezési keményítő
30 g őrölt mandula
150 g cukor
a krémhez:
500 g mascarpone
400 ml hideg habtejszín
150 g porcukor
5 csepp mandulakivonat (elhagyható)
1 vaníliarúd
30 g kókuszreszelék
a díszítéshez:
színes gabonagolyók vagy aprított mandula
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a habhoz vegyítjük.
Beleszitáljuk a liszt, a keményítő és az őrölt mandula keverékét, nagy
mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt
tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt
készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük 1 evőkanál
porcukorral. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral, a vaníliarúd
kikapart magjaival, a mandulakivonattal és a kókuszreszelékkel. A tejszínhabot
óvatosan beleforgatjuk, és a krémet felhasználásig hűtőben tároljuk.
A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a
tortakarikáról, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt is. Lapjában, recés késsel 3
részre vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk. A tortakarikát megtisztítjuk,
tortakartonra vagy tányérra tesszük. Belehelyezünk 1 piskótalapot, megkenjük 1
rész krémmel, majd újabb lap és krém következik. Lezárjuk az utolsó lappal,
ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje egyenletes
lehessen.
A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Ezután a tortáról
leválasztjuk a formát, és a süteményt – széles pengéjű kést használva –
bevonjuk a maradék krémmel. Tálalás előtt megszórhatjuk színes gabonagolyókkal
vagy aprított mandulával.
Jaaaj :) <3
VálaszTörlés:)))))
Törlés