Húsvéti marcipános barikekszek
A húsvéti hangolódás folytatódik, ismét egy édesség jön, méghozzá cuki kis marcipános kekszek. A család kikiáltotta őket macinak, tehénnek, de a bárány mint megfejtés, nem szerepelt. De mi higgyük el, hogy ezek bárányok, csak az állattani és rajzismereteim hagynak némi kívánnivalót maguk után.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 25-30 db-hoz:
150 g puha vaj
125 g porcukor
1 tojássárgája
250 g liszt
150 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál lekvár
300 g marcipánmassza
továbbá:
ételfestéktoll
A vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a
tojássárgájával. Beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és sima tésztát
gyúrunk belőle. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a
kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
2 ív sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a marcipánt, majd kiszúrjuk a
kekszekkel egyező formákat.
A kihűlt kekszeket vékonyan megkenjük lekvárral, rájuk
illesztjük a marcipánt, végül ételfestéktollal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése