Locsolóváró mandulás falatkák
No kérem, ezeket a pinduri kekszeket elkészíthetitek a locsolóknak, mint félig-meddig egészséges nasi. A szűz kókuszolajnak valami olyan fantasztikus aromája van, ami átjárja az egész kekszet, az illata pedig belengi az egész lakást. Próbáljátok ki!
A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS és Lantos Judit keramikus biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS és Lantos Judit keramikus biztosította, köszönet érte!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók (kb. 40 db-hoz):
100 g Meru kókuszvirágcukor
250 g fehér tönkölyliszt
125 dkg kukoricaliszt
1/2 vaníliarúd
50 g durvára vágott mandula
Az
olvasztott kókuszolajat, a vanília kikapart magjait, a liszteket és a
kókuszvirágcukrot késes robotgéppel – vagy ennek hiányában ujjbegyeinkkel –
összedolgozzuk.
A még kissé
morzsás tésztát a munkalapra tesszük, és belegyúrjuk a mandulát. Simára
dolgozzuk, majd falatnyi golyókat gömbölyítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült kekszeket 1-2 percig még pihentetjük a tepsin, mielőtt leszedjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése