Almás palacsinta fahéjsziruppal
Remélem, mindenki szereti a palacsintát. Mi nagyon, de ezt már tudjátok. Almával pedig pufók, ízes, jó állagú palacsinták készíthetők. Mellé fahéjszirup dukál.
A ceyloni fahéjért köszönet a Fűszerésznek! A márciusi Kifőztük magazinban találtok kedvezményre jogosító kupont hozzájuk, amelyet beválthattok a webáruházukban!
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Megjelent a februári Kifőztükben is.
Hozzávalók:
100 g liszt
2 tojás
200 ml tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 alma
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
a sziruphoz:
100 g cukor
100 ml víz
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 kezeletlen narancs héja (elhagyható)
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vajjal és a tejjel. Az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn, megszórjuk a fahéjjal, majd a masszához adjuk. A fehérjehabot nagy mozdulatokkal belekeverjük. Palacsintasütőben, kevés zsiradékon kisütjük a palacsintákat.
Amíg sülnek a palacsinták, elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat és a narancshéjat egy kis fazékban összekeverjük, addig forraljuk, amíg szépen besűrűsödik. Az almás palacsintára csurgatva tálaljuk.
További palacsinták ITT.
A ceyloni fahéjért köszönet a Fűszerésznek! A márciusi Kifőztük magazinban találtok kedvezményre jogosító kupont hozzájuk, amelyet beválthattok a webáruházukban!
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!
Megjelent a februári Kifőztükben is.
Hozzávalók:
a palacsintához:
2 tojás
200 ml tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 alma
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
a sziruphoz:
100 g cukor
100 ml víz
1 teáskanál fűszerész őrölt fahéj
1 kezeletlen narancs héja (elhagyható)
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vajjal és a tejjel. Az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn, megszórjuk a fahéjjal, majd a masszához adjuk. A fehérjehabot nagy mozdulatokkal belekeverjük. Palacsintasütőben, kevés zsiradékon kisütjük a palacsintákat.
Amíg sülnek a palacsinták, elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat és a narancshéjat egy kis fazékban összekeverjük, addig forraljuk, amíg szépen besűrűsödik. Az almás palacsintára csurgatva tálaljuk.
További palacsinták ITT.
Nagyon pöpec a tálalás is :)
VálaszTörlésKöszi!! :)))
Törlés