2013. október 30., szerda

Tiramisu pohárban

Imádom a tiramisut, de semmiképp nem a tojásos verziót, ezért sem mondanám semmiképp autentikusnak a receptet, no meg a forma miatt sem, de E-baba keresztelőbuliján kiállta a próbát, így szívesen ajánlom mindenkinek.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin novemberi számában is.



Hozzávalók (4 személyre)

250g mascarpone
100 ml tejszín
100 g porcukor
1/2 narancs lereszelt héja (elhagyható)
1/2 rúd vanília
100 g babapiskóta
2-3 dl erős kávé
1 tk. cukrozatlan kakaópor

A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomunk belőle. A babapiskótákat félbetörve megmártjuk a kávéban, a krémmel felváltva rétegezve feltöltjük a poharakat. Az elkészült desszertek tetejét tálalás előtt meghintjük kakaóval. 



15 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Jajj, de aranyos vagy, én imádom vesztemre. :)

      Törlés
  2. Imádom! :D Fel tudnék falni úgy 2-3 pohárkával! ;) Csodásak a fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, ez a baj, hogy én is. :))) Pedig nagyon nem kéne egyáltalán csinálni sem, meg bevásárolni sem, amikor akciós a mascarpone, de olyankor kb. 4 kiló szokott a kosaramban landolni. :)))

      Törlés
  3. Én is jobban szeretem tojás nélkül. Csodás a tálalásod :)

    VálaszTörlés
  4. Megérte elővenni a habzsákot, ütős a kinézete a desszertnek, nagyon feldobta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?Mondjuk én durván imádok babrálni a habzsákkal. :)

      Törlés
  5. Ó, de mesésen néz ki! Nem volna a napnak olyan szaka, hogy ne fogadnék el belőle egy pohárral!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, érdemes a hűtőben tartani egy-két pohárral :)

      Törlés
  6. Bármikor jöhet! :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Ezt kipróbálom,mert überguszta!

    VálaszTörlés