Ilyenkor már borzasztóan várom, hogy teremjenek a friss zöldségek, legyen végre spárga, eper stb. Addig is abból főzünk, ami van. Ez a saláta annyira egyszerű, és annyira jó sikerült, hogy magam is meglepődtem. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
ízlés szerinti zöldsaláta
1 avokádó
1 grépfrút
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
A
salátát megmossuk, centrifugázzuk, hogy ne maradjon vizes. A grépfrút
két végét levágjuk, majd a héját is levágjuk úgy, hogy a fehér részek ne
maradjanak a gyümölcsön. A hártyák közötti részeket kivágjuk, ezeket
használjuk fel a salátához. A hártyákból és a héjból kifacsarjuk a
levet, nagyjából egy evőkanálnyit, ehhez keverjük az olívaolajat, sózzuk
és borsozzuk. Az avokádót megtisztítjuk, felkockázzuk, a
salátalevelekre helyezzük, meglocsoljuk az öntettel. A salátánk tetejére
tesszük a grépfrútszeleteket, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése