Citromos tavaszi cupcake

Nagyjából minden hónapban készül néhány cupcake a konyhában. Ennek egyik oka, hogy szeretjük, a másik pedig, hogy imádom a kis, színes papírkapszlikat, amiket az Eztettem boltban lehet kapni. Éci jóvoltából egész kis gyűjteményem van már.

Az idei tavasz kedvenc színe tagadhatatlanul a sárga. Teljesen beleszerettem, egyszerűen csak mosolyogni támad kedvem, amikor valami szép sárgát látok. A sárga iránt érzett imádatomat csak fokozza a gyönyörű, új Bluer Design tortatálam, amit Bianca készített nekem, itt is köszönet érte!


Megjelent a márciusi Kifőztükben is.

  
Hozzávalók 8 db-hoz:


100 g vaj
2 tojás
50 g cukor vagy nyírfacukor
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kezeletlen citrom héja

a krémhez:

250 g mascarpone
50 g porcukor vagy nyírfacukor porcukor
1 kezeletlen citrom héja



A vajat felolvasztjuk, összevegyítjük a cukorral és a tojásokkal. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, belereszeljük a citrom héját, néhány mozdulattal az egészet összeforgatjuk. 

A sütőformákat 2/3 részig töltjük a masszával, majd a süteményt 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen áttehetjük díszes papírkapszlikba.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, a vanília kikapart magjaival és a citromhéjjal. 


Felhasználásig hűtőben tároljuk, végül csillagcsöves végű habzsákból a kihűlt tészták tetejére nyomjuk. Színes cukorgolyókkal díszíthetjük.

Megjegyzések

  1. Huh, én utálom a sárgát, de ebben a verzióban engem is elvarázsolt ;)

    VálaszTörlés
  2. Figyeld meg, idén nagyon menő szín lesz. Szerintem megszereted majd. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések