Túrós palacsinta áfonyaöntettel
Tisztázzuk, én imádom a palacsintát, de nagyon. A kakaósat, a lekvárosat, a fahéjasat, a túrósat, a baracklekváros-kakaósat, a sósat, szóval majdnem mindet. Ez a verzió - így az öntettel - pedig benne van az első háromban. Abszolút kicsinálja az embert, és durva, hogy mennyire telít.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
a tésztához:
400 ml tej
1 evőkanál vaníliás cukor
egy csipet só
olaj a sütéshez (én kókuszzsírt használok, így egészségesebb is, és nincs olajszag)
A palacsinta összes hozzávalóját egy kancsóba tesszük, csomómentesre turmixoljuk, olajozott serpenyőben kisütjük.
A
töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a krémsajtot, a
cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat simára keverjük, majd
beleforgatjuk a felvert tejszínt. A palacsintákat megtöltjük, negyedekbe
hajtjuk, áfonyaöntettel meglocsolva tálaljuk.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.

Hozzávalók (10 darabhoz):
a tésztához:
2 tojás
200 g liszt400 ml tej
1 evőkanál vaníliás cukor
egy csipet só
olaj a sütéshez (én kókuszzsírt használok, így egészségesebb is, és nincs olajszag)
a töltelékhez:
250 g túró
125 g mascarpone
75 g cukor
fél rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom héja
100 ml hideg tejszín
az öntethez:
200 g áfonya
100 g cukor
1 kezeletlen citrom héja
A palacsinta összes hozzávalóját egy kancsóba tesszük, csomómentesre turmixoljuk, olajozott serpenyőben kisütjük.
Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban.
Hű, nem semmi! :D
VálaszTörlésköszi :)))
Törlés