Borsólevesalap a fagyasztóba
Iiiiiimádom a borsólevest. De tényleg, bármikor képes vagyok enni. És bár számomra is hihetetlen, de ha főzök, akkor addig eszem, amíg van, ha másnak reggelire is azt eszem, nem zavar, annyira szeretem. :) Itt pedig egy tipp, hogyan tegyük el télire a levesalapot.
Recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
A répát és a gyökeret megtisztítjuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk. Fazékban olajat hevítünk, 10-15 perc alatt, közepes lángon puhára pároljuk benne a zöldségeket és a felaprított petrezselymet, közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni, becsomagoljuk, és lefagyasztjuk.
A fagyasztott alapot felhasználáskor felengedjük 3 liter vízzel, ha felforrt, galuskát szaggatunk bele, készre főzzük néhány perc alatt.
Recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldborsó (tisztítva mérve)
8-10 répa
4-5 új gyökér
2 csokor petrezselyem
só, bors, olaj
A répát és a gyökeret megtisztítjuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk. Fazékban olajat hevítünk, 10-15 perc alatt, közepes lángon puhára pároljuk benne a zöldségeket és a felaprított petrezselymet, közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni, becsomagoljuk, és lefagyasztjuk.
A fagyasztott alapot felhasználáskor felengedjük 3 liter vízzel, ha felforrt, galuskát szaggatunk bele, készre főzzük néhány perc alatt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése