Kakaós sajttorta eperrel
Ez egy olyan, de olyan tuti sajttorta, hogy nem igaz. Nem nevezhetem csokoládésnak, hiszen az nincs benne, csak kakaó. Mégis újabban ez a kedvenc tortakrémem, annyira finom, telt íze van. Az eper vagy málna díszítés pedig igazán nyáriassá varázsolja. De mi legjobb? Természetesen az, hogy nem kell sütni!
Recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent, és csak felkerült ide is.
120 g zabkeksz
60 g vaj
500 g mascarpone
2 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
150 g porcukor
50 g cukrozatlan kakaópor
fél rúd vanília kikapart magjai
250 g eper
A
zabkekszet porrá őröljük, összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy
tányérra tortakarikát állítunk, az aljába egyenletesen belenyomkodjuk a
kekszes masszát, hűtőbe tesszük.
A hideg tejszínt egy evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot, a kakaóport és a vaníliát simára keverjük a krémsajttal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is 2-3 részletben.
A krémet eloszlatjuk a kekszalapon, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A tortakarikát óvatosan leválasztjuk (ha szükséges, körbevágjuk benne a tortát), eperrel megszórva tálaljuk.
Recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent, és csak felkerült ide is.
Hozzávalók (18 cm-es átmérőjű tortaformához):
120 g zabkeksz
A hideg tejszínt egy evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot, a kakaóport és a vaníliát simára keverjük a krémsajttal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is 2-3 részletben.
A krémet eloszlatjuk a kekszalapon, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A tortakarikát óvatosan leválasztjuk (ha szükséges, körbevágjuk benne a tortát), eperrel megszórva tálaljuk.
Nagyon guszta torta! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésGyönyörűséges fotóval, nagyon nagyon finom torta :-) De jó lenne egy kis szelet belőle :-)
VálaszTörlésJajj, csak tudod a választ. :) A márciusban készült torta amúgy sem lenne már túl életképes. :) vagy épp túlságosan is...
Törlés