Sült rebarbarás eperdzsem
A blog befőzés rovata erősen el van hanyagolva. Ennek főleg az az oka, hogy már nem készítek mindenféle furcsa lekvárokat, mert nem nagyon fogytak. Maradtunk a baracknál és a málnánál. Ezekből tuti nem marad a következő nyárra. A sima eperlekvárok is megmaradtak, így tavaly már azt sem készítettem.
Idén viszont nem bírtam ki, és csináltam egy kis adag sült rebarbarás eperdzsemet. Ebből biztosan nem marad majd, mert már a fele elfogyott. Isteni, de tényleg, és nem kell nagy adagot csinálni belőle.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
75 dkg eper
2 cm-es darab friss gyömbér
1 rúd vanília
1 csomag 3:1 dzsemfix
A
vanília héját kidobjuk, a gyümölcsöt összeturmixoljuk, belefacsarjuk a
citrom levét, hozzáadjuk a cukrot és a benne elkevert dzsemfixet.
Folyamatos keverés mellett, forrástól számítva 3 percig főzzük,
csírátlanított üvegekbe adagoljuk, jól lezárjuk, végül öt percre fejre
állítjuk az üvegeket.
Idén viszont nem bírtam ki, és csináltam egy kis adag sült rebarbarás eperdzsemet. Ebből biztosan nem marad majd, mert már a fele elfogyott. Isteni, de tényleg, és nem kell nagy adagot csinálni belőle.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
75 dkg rebarbara
1 kezeletlen citrom
5 evőkanál barnacukor
30 dkg cukor
A rebarbara két végét levágjuk, a külső, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütőtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral, ráreszeljük a megtisztított gyömbért és a citromhéjat. A vaníliát felhasítjuk, kiszedjük a magokat, a héjat is a gyümölcsre dobjuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A rebarbara két végét levágjuk, a külső, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütőtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral, ráreszeljük a megtisztított gyömbért és a citromhéjat. A vaníliát felhasítjuk, kiszedjük a magokat, a héjat is a gyümölcsre dobjuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Huuu....nagyon jól hangzik!! Én nagyon lekváros vagyok.....meg kekszes, így mindig kiürülnek az üvegek...:) sima vaníliás epret én is fogok készìteni a hétvégén, de lehet beiktatok egy ilyen rebarbarás verziót is!
VálaszTörlésNálunk hiába minden, a baracklekvár az úr. :) Szerencsére anyukám teszi nekünk a sárgát, így nekem csak az őszi marad. Meg a málna, mert azt imáááádom. :)
Törlés