Petrezselymes újburgonya krémleves
Ugye mindenki szereti az újkrumplit? És a petrezselymes újkrumplit? Na, remélem, hogy igen. Íme egy pofon egyszerű leves, amiben minden nagyon friss, nagyon nyári. (Ja, PindÚr szerint "Pfúúúj, ez zöld, én a sárgát szeretem.")
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
5-6 nagyobb újburgonya
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
A
hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk, közben
rányomjuk a fokhagymát is. A megtisztított és apró darabokra vágott
burgonyát rádobjuk, kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a
felaprított petrezselymet, felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából három
ujjnyira ellepje. Puhára főzzük a burgonyát, ráöntjük a tejszínt,
felforraljuk, levesszük a tűzről. Botmixerrel pürésítjük a levest.
A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.
5-6 nagyobb újburgonya
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
só, bors
Megjegyzések
Megjegyzés küldése