Sütés nélküli gesztenyetorta

A szokásos sütés nélküli kekszalapos torták egyike, most nem túrós, nem sajttorta, hanem egy végtelenül egyszerű, de annál inkább szerethető gesztenyetorta. Javaslom forró nyári napokra jól behűtve.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin júliusi számában is.



Hozzávalók (18 cm-es formában készítve):

100 g keksz (nálam győri édes)
50 g olvasztott vaj
10 g cukrozatlan kakaópor
500 g gesztenyemassza
250 g mascarpone
100 g nádcukor
1 ek. rum
néhány darab kandírozott ibolya a díszítéshez

A kekszet morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a vajat és a kakaóport, összedolgozzuk, és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Az alapot hűtőbe tesszük. A gesztenyemassza háromnegyed részét simára keverjük a cukorral, a rummal és a krémsajttal. A krémet elegyengetjük a kekszes alapon, 4-5 órára hűtőben pihentetjük. A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk. A tortát a félretett gesztenyepürével és néhány szem kandírozott ibolyával díszítjük. 

Ha pedig maradna az alapanyagokból, ki ne hagyjátok a gesztenyefagyit

Megjegyzések

  1. szuper, épp van egy csomag féltve őrzött gesztenyepürém :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajajj, akkor nagyon remélem, hogy nem fogsz csalódni! :)

      Törlés
    2. Katuci, a gesztenyepüré áldozatul esett :)) Némi változtatással elkészült a csokis-narancsos gesztenyetortám és jajjj de imádtuk!!! Lesd meg! Köszi az ötletet! Puszi!

      Törlés
    3. Ó, de nagyon örülök, nagyon bántott volna, ha kárba vész. És a narancs-csoki jól mehetett mellé!

      Törlés
  2. WOW! Nagyon jó kis recept! Kszi! ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések