Csokoládés meggyfagylalt
Kicsit megkésve jelentkezem a recepttel, nincs is már friss meggy, de szerencsére fagyasztott is tökéletesen megfelel ehhez a fagyihoz, szóval még télen is aktuális tud lenni.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
500 g magozott meggy
150 g nádcukor
500 g mascarpone
50 g étcsokoládé
50 ml tejszín
A meggyet a cukorral simára turmixoljuk, botmixer segítségével beledolgozzuk a krémsajtot is. Fagylaltgéppel 20-30 perc alatt készre dolgoztatjuk a krémet. A tejszínt felforraljuk, a csokoládéra öntjük, simára keverjük. A kész fagylaltot műanyag dobozba szedjük, a csokoládéból csíkokat húzunk bele, fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.
Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor), ilyenkor a csokoládét csak az utolsó keverés után tegyük bele.
Tipp: ha van liofilizált meggyünk, 5-6 evőkanállal adhatunk a fagylaltalaphoz.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:
500 g magozott meggy
150 g nádcukor
500 g mascarpone
50 g étcsokoládé
50 ml tejszín
A meggyet a cukorral simára turmixoljuk, botmixer segítségével beledolgozzuk a krémsajtot is. Fagylaltgéppel 20-30 perc alatt készre dolgoztatjuk a krémet. A tejszínt felforraljuk, a csokoládéra öntjük, simára keverjük. A kész fagylaltot műanyag dobozba szedjük, a csokoládéból csíkokat húzunk bele, fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.
Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor), ilyenkor a csokoládét csak az utolsó keverés után tegyük bele.
Tipp: ha van liofilizált meggyünk, 5-6 evőkanállal adhatunk a fagylaltalaphoz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése