Pisztáciás madeleine

Én mondtam előre, hogy elárasztalak titeket a madeleine mániámmal és ezt csak fokozni tudom a pisztácia mániámmal. Ez a süti tehát a teljes mániákusságom megtestesítője. Továbbra is csak ódákat tudok zengeni eme egyszerű sütemény nagyszerűségétől. A formától ne tessék megijedni, az auchanban sikerült vásárolnom 9 mélyedéses szilikon formát (a sütemények kb. 5 cm hosszúak).

A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.



Hozzávalók (20 db-hoz):

2 tojás
80 g cukor
90 g olvasztott vaj
60 g liszt
4 g sütőpor
50 g őrölt pisztácia

A tojásokat kikeverem a cukorral, amíg a cukor el nem olvad (egészen kifehéredik), belekeverem a vajat. Az átszitált liszthez és pisztáciához adom a sütőport, és az előzőekhez forgatom. Habzsákból a szilikon formákba töltöm a tésztát, úgy 3/4-ig. 200 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütöm a süteményeket. A formából óvatosan egy tompa kés segítségével kiemelem a kis kagylókat.

Az alapreceptet Stephane Gerphagnon (a La Praline francia cukrászda főcukrásza) hagyományos francia cukrászat óráján tanultam a Makifood főzőiskolában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések