Mangó jégkrém
Szóval nem állítom, hogy ezek a legszebb jégkrémek, amiket valaha is sikerült összehoznom, sőt megkockáztatom, hogy a legrusnyább példányok, de ez ne akadályozzon senkit a kipróbálásukban, csak tessék szebben csinálni. Tehát: tudjuk, hogy a mangó és a kókusztej nagyon jó pajtások, azt is tudjuk, hogy a fagyi csak jó lehet, tehát a kókusztejes mangó fagyi csak isteni lehet, nem?!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:
400 ml kókusztej
50 g étkezési keményítő
100 g nádcukor
1 érett mangó
A kókusztej háromnegyed részét felforraljuk. A maradékban simára keverjük a keményítőt és a cukrot, folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a felforralt kókusztejet. A megtisztított mangót nagyobb darabokra vágva a krémhez adjuk, simára turmixoljuk. A krémet a jégrémformákba adagoljuk, belehelyezzük a pálcikákat, alaposan kifagyasztjuk.
Tipp: ízlés szerint megmárthatjuk a jégkrémeket olvasztott csokoládéban is.
A másik kedvenc mangófagyi receptemért katt IDE.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:
400 ml kókusztej
50 g étkezési keményítő
100 g nádcukor
1 érett mangó
A kókusztej háromnegyed részét felforraljuk. A maradékban simára keverjük a keményítőt és a cukrot, folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a felforralt kókusztejet. A megtisztított mangót nagyobb darabokra vágva a krémhez adjuk, simára turmixoljuk. A krémet a jégrémformákba adagoljuk, belehelyezzük a pálcikákat, alaposan kifagyasztjuk.
Tipp: ízlés szerint megmárthatjuk a jégkrémeket olvasztott csokoládéban is.
A másik kedvenc mangófagyi receptemért katt IDE.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése