Mogyorófagylalt

Komolyan mondom, az otthoni fagyaltkészítéssel az a legnagyobb probléma, hogy tolonganak az ötletek az ember fejében de mindig ki kell várni, hogy meghűljön kellőképpen a gép tartálya. Ezúttal mogyorófagyit mutatok, amihez jajj de nagyon finom volt az aldiban kapható vajas ostyalap.


Hozzávalók:

4 tojássárgája
100 g nádcukor
600 ml tej
150 g finomra őrölt törökmogyoró
30 g cukrozatlan kakaópor

A tejet csípősre melegítem (ne forrjon, de legyen elég forró). Közben a tojások sárgáját kikeverem a cukorral. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatom a tejet. Vigyázzunk, ki ne csapja a forró tej a tojást! Ha mégis kicsit darabos lenne, szűrjük át. A tojásos folyadékot visszaöntöm a lábasba, hozzáadom a kakaóport és a mogyorót. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm néhány perc alatt. Pár órára hűtőbe teszem. Nagyon fontos, hogy elég hideg legyen az alap, mielőtt a gépbe kerül. Az előkészített fagyigéppel 30 perc alatt készre kevertetem a fagylaltot.

Megjegyzések

  1. Jajj de guszta ez is!!! Vannak amúgy olyan fagyigépek, amikhez lehet extra tartályt is venni, na de nekem exzta fagyasztó is kéne hozzá :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések