Kókuszos csokoládéfagylalt
Tényleg kókuszfagyi őrület van nálam. Készüljetek, mert még rengeteg jön, csak férjenek bele a nyárba. Ennek egyik oka, hogy imádom, a másik pedig, hogy próbálok kicsit visszavenni a laktóz fogyasztásból, így jó ürügyem van, hogy folyton kókusztejes fagyikat gyártsak.
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:
400 ml kókusztej
3 tojássárgája
100 g cukor
30 g kókuszreszelék
125 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
A kókusztejet felmelegítjük, közben a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatjuk vékony sugárban a kókusztejet, visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a csokoládét, néhány perc alatt besűrítjük. A fagylaltalapot alaposan lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémhez forgatjuk. Fagylaltgéppel 30 perc alatt készre dolgoztatjuk a fagylaltot.
Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor).
Ha tetszik, a bounty fagyit se hagyjátok ki!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:
400 ml kókusztej
3 tojássárgája
100 g cukor
30 g kókuszreszelék
125 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
A kókusztejet felmelegítjük, közben a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatjuk vékony sugárban a kókusztejet, visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a csokoládét, néhány perc alatt besűrítjük. A fagylaltalapot alaposan lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémhez forgatjuk. Fagylaltgéppel 30 perc alatt készre dolgoztatjuk a fagylaltot.
Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor).
Ha tetszik, a bounty fagyit se hagyjátok ki!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése