Kukorica-krémleves

Villámgyorsan elkészíthető hétköznapra való kis leves. A kamrapolc ürítős tervem része. Ugyanis megtelt, de rengeteg olyan dolog van rajta, amit csak megveszek, aztán nem használok fel és jó sokáig ott áll. Ebben a hónapban a spórolás jegyében elkezdem kiüríteni a polcot, hogy nyáron legyen hely a friss lekvároknak.


Hozzávalók (2-3 személyre):

1 kis konzerv kukorica (nettó 285 g)
1 kis fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
500 ml zöldség alaplé (nálam 1 db DM-es bio leveskockából)
100 ml főzőtejszín
1 ek. olívaolaj

a tetejére ízlés szerint pirított zsemlekockák, pirított tökmag vagy akár kolbász (mint pl. ITT) / bacon  chips (mint pl. ITT)

Az olívaolajon megpirítom a felaprított hagymát és fokhagymát, majd felöntöm az alaplével. Néhány percig főzöm, hozzáadom a lecsepegtetett kukoricát, összeforralom. Botmixerrel átturmixolom, majd átszűröm a levest, hogy ne maradjanak benne héjdarabok. Visszateszem az edénybe, elkeverem benne a tejszínt, egyszer még felforralom és el is készült a leves.

(Külön nem fűszereztem, mert ebben a leveskockában vannak elég intenzív zöldfűszerek, de nyugodtan tehetünk bele petrezselymet vagy akár chilit is.)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések