Csirkés brassói a sütőből
Gyors megoldás a sütőből szombati ebéd gyanánt. Semmi gondom nincs a hagyományos brassóival, mert nagyon szeretem, csak épp soha nem sikerül úgy, mint az anyukámé, ezért azt a verziót nem is erőltetem. Marad az én választásom, amit rövid előkészítés után már tehetünk is a sütőbe.
Hozzávalók:
500 g filézett csirkemell
750 g burgonya (tisztítva mérve, de ízlés szerint változtathatjuk az arányát)
2 fej lilahagyma
6-7 duci gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna (ízlés szerint)
1 ek. pirospaprika
olaj, víz
A csirkemellet és a burgonyát nagyjából egyforma kockákra vágom (inkább kisebbekre, akkor jobban pirul). A felaprított hagymát megpirítom az olajon, több részletben hozzáadom a húst, alaposan átsütögetem a külsejét. Közben sózom, borsozom, belepréselem a fokhagymát. Mikor kezd pirulni a hús, hozzádobom a burgonyát, ráteszem a paprikát, lehúzom a tűzről és átkeverem. Felöntöm egy kis vízzel, átteszem egy tűzálló tálba, 170-180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók:
500 g filézett csirkemell
750 g burgonya (tisztítva mérve, de ízlés szerint változtathatjuk az arányát)
2 fej lilahagyma
6-7 duci gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna (ízlés szerint)
1 ek. pirospaprika
olaj, víz
A csirkemellet és a burgonyát nagyjából egyforma kockákra vágom (inkább kisebbekre, akkor jobban pirul). A felaprított hagymát megpirítom az olajon, több részletben hozzáadom a húst, alaposan átsütögetem a külsejét. Közben sózom, borsozom, belepréselem a fokhagymát. Mikor kezd pirulni a hús, hozzádobom a burgonyát, ráteszem a paprikát, lehúzom a tűzről és átkeverem. Felöntöm egy kis vízzel, átteszem egy tűzálló tálba, 170-180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Imádjuk a brassóit :)
VálaszTörlésNézz be hozzám vár Rád egy meglepi :))
Az egyik legnépszerűbb kaja, az tuti. :-))) Köszönöm itt is. :-)
TörlésEzt a sütős változatot még nem is hallottam, de ki fogom próbálni, mert imádjuk a brassóit!
VálaszTörlésMindenképp ajánlom, mehet mellé sok hagyma, paprika és paradicsom is, bár akkor már nem brassói. :-)
Törlés