Earl grey bonbonok, a békaszemek...

Nagyon szeretem az earl grey tea aromáját az étcsokoládé kesernyés ízével, ezért Húsvét előtt összehoztam egy adag békaszemes bonbont, ahogy az unokaöcsém nevezte. A töltelék pont úgy sikerült, ahogy terveztem, egyetlen dolgon csúszott meg a történet, a burkon. Ragaszkodnom kellett volna az étcsokoládéhoz, mert a fehér csokoládé pont elvitte az egészet egy elég édes irányba, így aztán jól elnyomta a töltelék ízét. Tehát, ha valaki kedvet kap a kipróbálásához, mindenképp maradjon a jól bevált étcsokoládénál.


Hozzávalók:

125 ml tejszín
3 earl grey teafilter
20 g golden syrup vagy semleges ízű méz
100 g 66%-os mexikói étcsokoládé

250 g fehér csokoládé vagy étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
1 tk. matcha tea por
1 ek. porított kakaóvaj

A tejszínt felforralom, leveszem a lángról és beleáztatom a teafiltereket. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy kiadja minden aromáját. A filtereket jól kicsavarom és a visszamaradó (kb. 100 ml) tejszínt felforralom a golden syruppal, majd hagyom visszahűlni nagyjából testhőmérsékletűre. Közben megolvasztom az étcsokoládét. A tejszínt 3-4 részletben a csokoládéhoz keverem.

A kakaóvajat és a matcha port vízgőz fölött felolvasztom, márványlapra öntöm, majd szinte rögtön visszaszedem a tálba, megkeverem, és egy ecset segítségével vékony rétegben felviszem a bonbonforma mélyedéseibe.Hagyom megszilárdulni.

Elkészítem a bonbonhüvelyeket. A fehér csokoládét temperálom a kakaóvajjal. A temperált csokoládét az előkészített formába öntöm, kiütögetem belőle a levegőt, néhány percig hagyom, hogy a burok megszilárduljon. Kicsepegtetem a felesleges csokoládét, a formát lefelé fordítom, hogy egyenletes burok képződjön, 5-10 percig hagyom, habkártyával lehúzom a formáról a visszamaradt csokoládécseppeket, majd hagyom megszilárdulni.

A tölteléket nyomózsákból a bonbonmélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a lezárásnak. 30 percig hagyom szilárdulni. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, beteszem a hűtőbe 30 percre. Végezetül óvatosan kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.   


Azért nem panaszkodom, elfogytak a bonbonok, de mégiscsak az étcsokoládé burok dukálna hozzá.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések