Ibolyás-vaníliás bonbon
Az egyik kedvenc kombinációm. Ilyenkor jön a kérdés, hogy milyen íze van az ibolyának. A válasz többnyire egyszerű, olyan mint az illata. Szerintem a vanília csodásan egészíti ki az aromás virágízt. Megnyugtató, hogy olyanoknak is ízlett már ez a bonbon, akik nem szeretik az ibolyát.
És ha már tavaszodik, itt említeném meg, hogy ha sikerül beszereznetek ibolyaszörpöt (kapható pl. a Culinarisban), ne hagyjátok ki a limonádétokból sem!
Hozzávalók:
150 g fehér csokoládé
75 ml zsíros tejszín
1/2 rúd vanília
1-1,5 ek. ibolyaszörp
a csokoládéhüvelyhez:
200-300 g étcsokoládé (a forma méretétől függően)
1% porított kakaóvaj
a díszítéshez:
kandírozott ibolya darabkák
A tejszínt a vanília kikapart magjaival együtt felforraljuk, majd több részletben a fehér csokoládéhoz adjuk, és simára keverjük. Közben elkeverjük benne az ibolyaszörpöt is. Az étcsokoládét temperáljuk a kakaóvajjal, majd elkészítjük a bonbonhüvelyeket. A lehűlt ganache-t nyomózsákból a csokoládéhüvelyekbe adagoljuk, helyet hagyva a talpaknak. Fél óra hűtés utána visszamaradt és újratemperált csokoládéval lezárjuk a bonbonokat. Újabb 30 percre visszatesszük a bonbonokat a hűtőbe, végül óvatosan kifordítjuk a formából a kész bonbonokat. Kandírozott ibolyaszirmokkal díszítjük.
Húsvétig próbálok minél több bonbonötlettel jönni a tavasz jegyében.
És ha már tavaszodik, itt említeném meg, hogy ha sikerül beszereznetek ibolyaszörpöt (kapható pl. a Culinarisban), ne hagyjátok ki a limonádétokból sem!
Hozzávalók:
150 g fehér csokoládé
75 ml zsíros tejszín
1/2 rúd vanília
1-1,5 ek. ibolyaszörp
a csokoládéhüvelyhez:
200-300 g étcsokoládé (a forma méretétől függően)
1% porított kakaóvaj
a díszítéshez:
kandírozott ibolya darabkák
A tejszínt a vanília kikapart magjaival együtt felforraljuk, majd több részletben a fehér csokoládéhoz adjuk, és simára keverjük. Közben elkeverjük benne az ibolyaszörpöt is. Az étcsokoládét temperáljuk a kakaóvajjal, majd elkészítjük a bonbonhüvelyeket. A lehűlt ganache-t nyomózsákból a csokoládéhüvelyekbe adagoljuk, helyet hagyva a talpaknak. Fél óra hűtés utána visszamaradt és újratemperált csokoládéval lezárjuk a bonbonokat. Újabb 30 percre visszatesszük a bonbonokat a hűtőbe, végül óvatosan kifordítjuk a formából a kész bonbonokat. Kandírozott ibolyaszirmokkal díszítjük.
Húsvétig próbálok minél több bonbonötlettel jönni a tavasz jegyében.
Olyan szépek!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek :-))
VálaszTörlés