Gyümölcsös túrótorta
Ne féljetek, nem lesz ezentúl minden második bejegyzés valamilyen túrótorta, csak most így alakult. Igazából szerettem volna a pisztáciás túrótorta ismétlését, csak a krémsajt időközben megadta magát. Így vegyük úgy, hogy ez egy alternatíva arra az esetre, ha nincs otthon krémsajt, mégis össze szeretnénk gyorsan hozni egy túrótortát. A krémsajt egyébként a krém tartásának tesz nagyon jót, így mellőzhetünk mindenféle rögzítőport.
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
Hozzávalók a kakaós piskótához (18 cm-es formához, Ladurée-féle, a receptért köszönet Noéminek):
3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
Hozzávalók a krémhez:
250 g túró
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
1/2 rúd vanília kikapart magjai
100 g cukor
+ 2 ek. eperlekvár (természetesen más is lehet)
A tetejére:
150 ml hideg tejszín (állati eredetű, 30%-os)
200 g vegyes gyümölcs
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény
habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját, beleszitálom a kakaót, a
keményítőt és a lisztet. Lazán egyneművé keverem, vigyázva, hogy a hab
ne törjön nagyon össze. Elegyengetem a 18 cm-es tortaformában (az alját sütőpapírral kibélelem), 170 fokos sütőben
15-17 perc alatt készre sütöm. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg a piskóta sül, elkészítem a krémet. Robotgéppel összekeverem a
túrót, a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat, hűtőbe teszem.
A kihűlt piskótát kettévágom. Közben megtisztítom a tortaformát. A
"csúnyábbik" lapot visszahelyezem a formába, megkenem a lekvárral. Egyenletesen eloszlatom rajta a túrókrémet, lezárom a szebbik lappal. Hűtőbe teszem a tortát legalább egy órára. Leválasztom róla a tortakarikát, a tejszínt kemény habbá verem és vékonyan körülkenem a tortát. A tetejére ráhalmozom a gyümölcsöket.
Igazán szépséges lett! :)
VálaszTörlésMesésen néz ki! A túrót én sem tudom megunni!
VálaszTörlésÖrök kedvenc. :-)
TörlésGyönyörű! És nagyon az én fogamra való, jaaaaj! :D
VálaszTörlésPedig kicsit szégyellem magam, hogy mik kerültek a tetejére. :-)
TörlésCsodás !Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlésNagyon egyszerű tényleg, bár a pisztáciás verzió krémje kicsit gazdagabb, de azért ez is lecsúszott valahogy. :)
Törlés