Gesztenyés-nutellás keksz
Nem sokszor veszem rá magam, hogy kekszet süssek, mert nem vagyunk túl nagy fogyasztók. Ez alól természetesen kivételt képez a shortbread, de azt meg azért nem sütök, mert nem bírom abbahagyni. Miután olvastam Noémi gesztenyelisztes kekszének receptjét már tudtam, hogy mihez kezdjek a maradék gesztenyelisztemmel. Teli reménnyel álltam neki kekszet sütni, hátha PindÚr is megeszi végre, amit sütök neki. Tévedtem, de ez senki kedvét ne vegye el! A keksz fantasztikusan egyszerű és micsoda gesztenyeíz, rajongóknak kötelező kipróbálni.
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
150 g gesztenyeliszt
75 g puha vaj
30 g nádcukor
1 ek. nutella
+ a tetejére 1-2 ek. kakaóbab töret (elhagyható)
A keksz hozzávalóit alaposan összedolgozom, hurkát formázok belőle és műanyag fóliában 1-2 órára hűtőbe teszem. A kihűlt és megkeményedett tésztából fél centis darabokat vágok le, a tetejébe belenyomkodom a kakaóbabot, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt készre sütöm 180 fokon. A kekszet hagyom kihűlni a sütőlemezen.
Nutella a gyerkőc miatt került bele, de bátran ajánlom Noémi eredeti verzióját!
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
150 g gesztenyeliszt
75 g puha vaj
30 g nádcukor
1 ek. nutella
+ a tetejére 1-2 ek. kakaóbab töret (elhagyható)
A keksz hozzávalóit alaposan összedolgozom, hurkát formázok belőle és műanyag fóliában 1-2 órára hűtőbe teszem. A kihűlt és megkeményedett tésztából fél centis darabokat vágok le, a tetejébe belenyomkodom a kakaóbabot, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt készre sütöm 180 fokon. A kekszet hagyom kihűlni a sütőlemezen.
Nutella a gyerkőc miatt került bele, de bátran ajánlom Noémi eredeti verzióját!
Ezzel a két összetevővel csakis jó lehet! :)
VálaszTörlésHú, nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm, aranyosak vagytok!
VálaszTörlés