2013. március 30., szombat

Cicás csokinyalókák

Óriási sikert aratnak a csokinyalókák a gyerekeknél, ezért a bonbonozás után visszamaradt csokoládé gyakran kerül pálcikára némi drazséval. A legutóbbi kedvencek ezek a cicák voltak, akik kandírozott orgonát kaptak a fülük alá, csak hogy valami csinos, csillogós dolog is kerüljön rájuk.


Recept persze nincs. :) A lényeg, hogy temperált, vagy legalább ahhoz közeli állapotú csokoládét használjunk.

Olvasszuk fel vízgőz felett az adott csokoládémennyiség 3/4-ed részét. Mikor felolvadt, vegyük le a gőzről és keverjük hozzá a nagyon apróra vágott maradék 1/4-ed részt. Keverjük, hűtsük tovább (a fehér csokoládénak 28-29 fok között van a felhasználási hőmérséklete). Hőmérő nélkül már hidegnek kell éreznünk a csokoládét, ha beleérintjük az ujjunkat.

Sütőpapírra tegyünk egy evőkanálnyi csokoládét, fogvájóval húzzuk ki a cicák fülecskéit. Nyomjunk bele mindegyikbe egy-egy nyalókapálcát, kapjanak egy-egy cukordrazsé orrot. A szemekhez használhatunk csokoládé pasztillát vagy csokoládéval bevont gabonagyöngyöket. hagyjuk őket megszilárdulni, végül óvatosan válasszuk le a sütőpapírról.


A cicák után sincs megállás, jöjjenek a macik, baglyok, nyuszik vagy amit csak akarunk. Gyerekekkel együtt is készíthetjük!

Egyúttal ajánlom ezt a posztot az aktuális SAD kiírásra is, melynek háziasszonya Linyah. 

7 megjegyzés:

 1. De helyesek!
  Békés, meghitt Húsvéti Ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen, Nektek is!

   Törlés
 2. Nagyon cukik a cicusok,loptam az ötletet, már mosolyognak is rám a pálcás csokinyuszik :) Kellemes Húsvétot kívánok!Szofika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó! Örülök, hogy tetszik és végtelenek a lehetőségek. :) Neked is nagyon kellemes ünnepet!

   Törlés
 3. Katuci!
  Ötleteid kifogyhatatlanok, nagyon kreatív vagy, édesek :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És hogy örült tegnap az unokahúgom. :) Felkiáltott, hogy nyalóóóóka! Majd beszámolt, hogy épp elfogyott az előző adag. És jajj, lila az orra. :))

   Törlés
 4. Nagyon ötletes! Gyerekek imádhatják! :)

  VálaszTörlés