Pizza Margherita

Szerintem nincs ember a földkerekén, aki ne ismerné a pizzát. Az én kedvencem a Margherita.
Arövid történet, miért is Margherita:
"A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma a Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro… e basta così sütődében dolgozott, és 1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéról nevezte el. Ebből alakult ki a mai pizza." (Forrás: Wikipédia)

A recept két nagy pizzához:
A tésztához 50 dkg Bl-65-ös lisztet, egy csomag instant élesztőt, 1 ek. sót, 1 ek. cukrot, 75 ml olívaolajat és 250 ml langyos vizet jól összekeverünk, dagasztjuk. Letakarjuk és pihentetjük kb. 20-30 percet. Eközben előkészítjük a feltétet. Reszeljünk sajtot, karikázzuk a mozzarellát és a paradicsomot.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a sajtot, a paradicsomot és a bazsalikomleveleket (én még néhány fehérhagyma szeletet is dobtam rá) és előmelegített, 25 fokos sütőben 10-12 percig süssük.

Ha idén nem is nyaralunk Olaszországban, legalább egy kis hangulatidézésnek jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések