Fekete-fehér karamelltorta
Csak egyszerűen fekete és fehér, Julcsi barátosném lebeszélt mindenféle pöttyökről, karikákról stb.
A torta Era barátném anyukájának készült, aki remélem, örülni fog neki.
Belül csak karamellás krém volt, ami végre jól sikerült, nem szenvedtem vele, pont olyan lett az állaga, amilyennek lennie kell.
A nagy meleg ellenére (mert persze közben gőzerővel sütötte Julcsikám a csokis cookie-kat) a fondant jól működött és egész elégedett lettem a borítással.
A krémet Farkas Vilmosnál láttam, aki videót is tett közzé a készítéséről, ezért ezer köszönet.
650 ml állati tejszínt felforraltam (fontos, hogy ne növényi legyen). 325 g cukrot egy magas falú lábasban karamellizáltam, amikor sima lett, óvatosan több részletben, folyamatos keverés mellett (sütőkesztyűben)hozzáadtam a tejszínt. Lehúztam a főzőlapról és belekevertem 250 g fehércsokit. Néhány órán át hűlt, majd felvertem, betöltöttem a tortát, kívülről is megkentem és burkoltam.
A torta Era barátném anyukájának készült, aki remélem, örülni fog neki.
Belül csak karamellás krém volt, ami végre jól sikerült, nem szenvedtem vele, pont olyan lett az állaga, amilyennek lennie kell.
A nagy meleg ellenére (mert persze közben gőzerővel sütötte Julcsikám a csokis cookie-kat) a fondant jól működött és egész elégedett lettem a borítással.
A krémet Farkas Vilmosnál láttam, aki videót is tett közzé a készítéséről, ezért ezer köszönet.
650 ml állati tejszínt felforraltam (fontos, hogy ne növényi legyen). 325 g cukrot egy magas falú lábasban karamellizáltam, amikor sima lett, óvatosan több részletben, folyamatos keverés mellett (sütőkesztyűben)hozzáadtam a tejszínt. Lehúztam a főzőlapról és belekevertem 250 g fehércsokit. Néhány órán át hűlt, majd felvertem, betöltöttem a tortát, kívülről is megkentem és burkoltam.
Gyöngyike, Isten éltessen sokáig!!! :-))
Megjegyzések
Megjegyzés küldése