Áfonyás brownie
Eredetileg inkább blondie-t szerettem volna készíteni, de fehércsoki nem volt itthon, így lett brownie.
Az áfonya a kedvenc gyümölcsöm, így ez került bele.
A blondie-t még mindig jobbnak tartom, no de azért ezt sem szólom le annyira.
Hozzávalók egy 23 cm-es formához:
200 g vaj
200 g étcsokoládé (nekem a fele kakaóbab töretes volt)
150 g cukor
3 tojás
200 g liszt
só
125 g áfonya
A vajat és az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban összeolvasztjuk. Robotgéppel elkezdjük keverni, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a lisztet. Simára keverjük. Beleforgatjuk az áfonyaszemeket.
180 fokon 35 percig sütjük.
A nővérem megcsinálta feketecseresznyével és mandulával, na ez is szuper lett.
cseresznyével |
Nem vagyok egy nagy brownie rajongó, de kicsit kedvet kaptam most hozzá.
VálaszTörlés