2011. augusztus 7., vasárnap

Barackos szederdzsem




Hozzávalók:

600 g szeder
600 g tisztított őszibarack
1 citrom
350 g cukor
1 cs. 3:1 dzsemfix

600 g feketeszedret leturmixoltam, átpasszíroztam. 600 g őszibarackot apró kockákra vágtam. A gyümölcsöt összekevertem a citrom lereszelt héjával és levével, a cukorral és a dzsemfixszel, felforraltam, 3 percig forraltam, sterilizált üvegbe töltöttem, lezártam, fejre állítottam 5 percre és végül feldobtam a polcra.

2 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstolnám a dzsemed! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Most hétvégén már nem tudtam magam rászánni a dzsemezésre, inkább ment a fagyasztóba minden bogyó, majd jó lesz télen! :-)

    VálaszTörlés