Nyári tökfőzelék bundás zsemlével
Avagy a tökéletes nyári ebéd. Egy könnyű, üde főzelék, és egy maceramentes feltét csupa friss ízzel.
A konyha robotért köszönet a Russell Hobbsnak!
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
Hozzávalók (2 személyre)
A zsemlét felszeleteljük, és megmártjuk a sóval elhabart
tojásban. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd kisütjük rajta a
szeleteket. Ha elkészültek, felkockázzuk, és a főzelék tetejére szórva
tálaljuk.
A konyha robotért köszönet a Russell Hobbsnak!
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
a főzelékhez:
1 kisebb méretű, zsenge tök
1 fej hagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
2 dl joghurt vagy tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
1 kisebb csokor kapor
só
snidling a díszítéshez
a bundás zsemléhez:
1 zsemle
2 tojás
2 evőkanál olaj
só
A tököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és a
robotgéppel lereszeljük. Besózzuk, és félretesszük. Egy kisebb fazékban olajat
hevítünk, és üvegesre dinszteljük rajta a megtisztított és felaprított hagymát.
Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a lereszelt tököt is.
Visszatéve a közepes lángra, megpároljuk. Közben ráöntjük a tök kieresztett
levét és kevés vizet is. Megsózzuk, és a vizet folyamatosan pótolva 8-10 percig
főzzük. A tejfölben vagy joghurtban simára keverjük a keményítőt, és a
zöldséghez adjuk, elegendő összemelegíteni, amint forrni kezdene, elzárjuk
alatta a tűzhelyet. Alaposan megszórjuk friss kaporral és ízlés szerint
snidlinggel is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése