Bakonyi csirkeszelet (laktózmentesen is)
Azt hiszem, ez a második kedvenc ételem a töltött káposzta után, szóval bármikor jöhet hidegen vagy melegen! Mivel én és a laktóz nem vagyunk túl jó pajtik, ezúttal is MIZO laktózmentes termékekkel főztem.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
Hozzávalók
500 g csirkemellfilé
500 g gomba
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
galuska
Az átmosott húst szeletekre vágjuk, besózzuk. Magas falú
serpenyőben a vajat az olajjal felhevítjük. Néhány perc alatt elősütjük benne a
húst, és tányérra szedjük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a visszamaradt
zsiradékon megpároljuk, majd a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a felszeletelt
gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütjük. A tűzről levéve rászórjuk a
pirospaprikát, az ételt átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven
ellepje. Ismét beletesszük a hússzeleteket, lefedjük, majd közepes lángon
nagyjából 30-40 perc alatt készre főzzük.
A paprikás léből keveset elkeverünk a tejföllel, és az
ételre öntjük. Hagyjuk egyet rottyanni, és galuskával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése