Gyors paradicsomleves sajtgolyóval
Ó, de szeretem ezeket a nulla munkát igénylő, expressz kajákat. Igazi nyári csemege, akár hidegen is. Tipp: laktózérzékenyeknek is ajánlom, a cheddar fogyasztható, és több helyen is találkozhatunk már laktózmentes mascarponéval is.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük! Tálka: Lantos Judit Kerámia.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók (4 személyre)
7 dl passata (passzírozott paradicsom)
3 dl víz
1 teáskanál morzsolt oregánó
3 friss bazsalikomág
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
a sajtgolyóhoz:
200 g mascarpone
200 g vegyes reszelt sajt
kb. 15 friss bazsalikomlevél
A mascarponét összegyúrjuk a reszelt sajttal és az apróra
vágott bazsalikommal. A masszából diónyi gombócokat gömbölyítünk, és tálalásig
hűtőbe tesszük.
A passzírozott paradicsomot összeforraljuk a vízzel, ízesítjük
a fűszerekkel és a cukorral, majd takaréklángon 10 percig főzzük.
A levest a
sajtgolyókkal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése