Málnás palacsintatorta
A durván palacsinta-függő családom abszolút ajánlását megkapta az alábbi torta, szóval éljenek a piskótamentes torták!!
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
A tészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd
vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
Hozzávalók
a palacsintához:
5 tojás
500 g liszt
1 l tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csipet só
a sütéshez:
(kókusz)olaj
a töltelékhez:
250 g mascarpone
50 g porcukor
200 ml hideg habtejszín
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
3 dl málnalekvár
a tetejére:
100 g málna
porcukor
A töltelékhez a tejszínből 1 evőkanál porcukorral kemény
habot verünk. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral és a vaníliával. A
tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a krémsajttal. A palacsintákat a lekvárral
és a vaníliás krémmel felváltva egymásra rétegezzük, és hűtőbe tesszük 2-3
órára. Porcukorral meghintve, málnával díszítve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése