Kapros tzatziki borsócsírával és grillezett halloumicsíkokkal
Ha valamelyik csíra abszolút függőséget okozhat, akkor az a zöldborsóé. Frissen teljesen olyan az íze, mintha a legzsengébb zöldborsót rágcsálnánk, egyszerűen fantasztikus. No és persze roppant dekoratív is, ami szintén szempont. :) Szóval a tzatziki mellé is került, és nagyszerű párost alkottak.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is. A csírákért köszönet a Biohálónak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is. A csírákért köszönet a Biohálónak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
Hozzávalók
2 kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kapor
200 ml görög joghurt
só
250 g halloumi sajt
A megmosott és ízlés szerint megtisztított uborkát nagy
lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A pihentetés
után alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, rápréseljük a fokhagymát, megszórjuk
a felaprított kaporral, és hozzákeverjük a görög joghurtot. Tálalásig hűtőbe
tesszük.
A sajtot felszeleteljük, papírtörlővel megtöröljük, és
száraz grillserpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A szeleteket felcsíkozzuk, a
kapros tzatzikivel és egy nagy marék borsócsírával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése