Fetás-spenótos tészta
Gyors nyári tésztaétel fetából és spenótból vagy mángoldból. Kellően sós, nincs utána sok mosatlan, ráadásul pillanatok alatt elkészül!
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 2 személyre
100 g bébispenót vagy -mángold
100 g feta
100 ml tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
200 g Molnár tészta – Katica szélesmetélt
frissen őrölt bors
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük az utasítás
szerint. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk. A vajat serpenyőben
felhevítjük, rápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot, és
megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd rámorzsoljuk a fetát. Hozzáöntjük a tejszínt
és 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Elkeverjük, felforraljuk, és levesszük
a lángról. Beleforgatjuk a tésztát, és forrón tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése