Fetás-spenótos tészta

Gyors nyári tésztaétel fetából és spenótból vagy mángoldból. Kellően sós, nincs utána sok mosatlan, ráadásul pillanatok alatt elkészül!

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 2 személyre

100 g bébispenót vagy -mángold
100 g feta
100 ml tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
200 g Molnár tészta – Katica szélesmetélt
frissen őrölt bors

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük az utasítás szerint. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, rápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd rámorzsoljuk a fetát. Hozzáöntjük a tejszínt és 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a lángról. Beleforgatjuk a tésztát, és forrón tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések