Grillezett zöldségsaláta csicseriborsóval és kecskesajttal
Igazi nyári ebéd. A zöldségeket a szabadban vagy grillserpenyőben is megsüthetjük, majd ízesítjük finom kecskesajttal. Mellé csak egy jó pohár fröccs kell, és pár perc alatt le is tudtuk a főzést.
A csicseriborsó főzésével nem vacakolok, tökéletesen megfelel a Bonduelle konzerves kiszerelése.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A csicseriborsó főzésével nem vacakolok, tökéletesen megfelel a Bonduelle konzerves kiszerelése.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
2 közepes cukkini
1 közepes padlizsán
150 g koktélparadicsom
1 csomó újhagyma
1 marék olívabogyó
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
100 g friss kecskesajt
1 kis csokor friss bazsalikom
1 evőkanál balzsamecet
1/2 citrom
olívaolaj
frissen őrölt bors
só
A cukkinit és a padlizsánt 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk,
megspricceljük mindegyiket kevés olívaolajjal, majd forró, száraz
grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Ezután a forró serpenyőbe dobjuk
a felkarikázott újhagymát, a félbevágott koktélparadicsomot és a leszűrt
csicseriborsót. 1-2 perc múlva meglocsoljuk 1 evőkanál balzsamecettel,
átforgatjuk, és a grillezett zöldségekre öntjük. Hozzáadjuk az olívabogyót és a
vékony csíkokra vágott bazsalikomlevelet. A salátát néhány csepp citromlével,
olívaolajjal, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Végül friss
kecskesajtot morzsolunk a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése