Egészben sült karaj francia BBQ fűszerrel
Férjnek kedveskedve sütöttem némi húst, jól megfűszerezve. Kihűlve vékonyra szeleteltem, így aztán még kisebb adagokban szendvicsbe, salátára is ment belőle. De ezt majd meglátjátok!
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A fűszerkeverékért köszönet a Fűszerésznek!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A fűszerkeverékért köszönet a Fűszerésznek!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
1 kg csontozott egész karaj
1 dl olívaolaj
1 evőkanál méz
Az olajban elkeverjük a mézet és a fűszerkeveréket. Az
átmosott húst megtöröljük, és alaposan beledörzsöljük a fűszeres olajat.
Sütőrácsos tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és 150 fokos sütőben 2 órán át
sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a karajt további 1 órára visszatesszük
pirulni. A sütőből kivéve fóliába csomagolva pihentetjük, majd vékony
szeletekre vágva, a tepsi aljából félretett szósszal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése