Tejszínes csokoládéfagylalt

Annyira megszerettem ezt a tortakrémet, hogy rögtön el is határoztam, ebből bizony fagylalt lesz! Visszafogottabb, mint a hagyományos csokoládéfagylaltok, sokkal tejszínesebb, mégsem túl édes. Az alapot nem kell főzni, ha minden hideg, akkor pikk-pakk mehet is a fagyigépbe.

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.

A csodaszép kerámia kiegészítőkért köszönet Lantos Juditnak. Szeressétek őt a facebookon


Hozzávalók:

500 g mascarpone
400 ml hideg, zsíros tejszín
150 g porcukor
80 g cukrozatlan kakaópor
100 g tejcsokoládé

A hideg tejszínt kemény habbá verjük a porcukor felével. A krémsajtot kikeverjük a kakaóval, a maradék porcukorral és az olvasztott tejcsokoládéval. A krémhez keverjük több részletben a tejszínt. A fagylaltalapot 30-40 percre fagyigépbe tesszük, rögtön tálalhatjuk.

Tipp: fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük az alapot, és 30 percenként átkeverjük botmixerrel. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor). Az így készített fagylalt azonban kevésbé lesz krémes! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések